Miért fontos a bőr hidratálása?

Száraz láb ápolása házilag

Testünk több mint 70%-a víz, beleértve a bőrt is, ami a legnagyobb szervünk!

A bőr folyamatosan érintkezik a külvilággal, és mivel védőburokként működik, óvni és ápolni kell. Bőrünk fontos védelmi funkcióval rendelkezik: megóv minket a fizikai, kémiai és biológiai eredetű külső behatásoktól, gátat képez a mikroorganizmusokkal szemben, és megakadályozza a testnedvek, köztük a víz kiáramlását. Pigmentációjának köszönhetően pedig a napsugaraktól is véd.

Azonban, ha a bőr nedvességtartalma csökken, a felülete kiszárad, hámlik, ami égető, viszkető érzést okoz. Nem kellemes és nem túl szerencsés, ha ilyenkor valaki vakarózni kezd, hogy enyhítse ezt az érzést. A vakarózás ugyanis károsítja a bőr védő funkcióját és csökkenti az ellenálló képességét. Sérül a mikroorganizmusok elleni védelem, ezért nagyobb eséllyel alakulnak ki bőrfertőzések.

A száraz bőr azt is befolyásolhatja, milyennek látjuk a saját testünket, sőt, akár az életminőségünkre is hatással lehet. Sok nő nem mer rövid ruhát vagy szoknyát hordani meleg időben, mert nem akarja, hogy mások lássák a száraz, repedezett, vagy hámló bőrt a lábán. Szintén sokan tartják kellemetlennek a harisnya viselését, mert dörzsöli és szárítja a bőrt, legyen szó hagyományos vagy kompressziós harisnyáról. A rendszeresen uszodába járóknál a klór szárító hatása vezethet a bőr szárazságához.

A bőr megfelelő hidratálásával a fenti panaszok jelentősen csökkenthetők, ehhez érdemes bőrgyógyászok és dermokozmetikai szakértők bevonásával fejlesztett lábápoló krémet választani.

A Cedralex lábápoló krém nemcsak a fáradt láb érzését enyhíti. Mélyhidratáló hatását a 3D mátrix biztosítja, ami az egyes összetevők fokozatos felszabadításával intenzíven hidratálja, feszesíti a bőrt.

Megvásárolható a gyógyszertárakban, webpatikákban. Az online gyógyszertárak listáját itt találja.

Scroll to Top